Παράδειγμα προς μίμηση.

ρεθυμνο covid 19

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Εκτός από την τόσο δύσκολη συνθήκη της πανδημίας όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν να αντιμετωπίσουν και τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Υποστελέχωση προσωπικού, κακή οργάνωση από τα πάνω, ανεπάρκεια υλικών, κακές συνθήκες νοσηλείας- εργασίας, μειωμένοι μισθοί, παλιά και ακατάλληλα κτήρια. Αυτά τα προβλήματα δεν ξεκίνησαν από το πουθενά. Δημιουργήθηκαν από το ελληνικό κράτος και διαιωνίζονται από αυτό, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και κομμάτων.
Η Ιωαννίδου Ελένη, παθολόγος, λοιμωξιολόγος, διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων, πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου, ιδρυτικό μέλος του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης και υπεύθυνη της μονάδας covid – καλείται, όχι για πρώτη φορά, να καλύψει μια εφημερία της κλινικής covid, της παθολογικής και των επειγόντων παράλληλα.
Η εν λόγω ιατρός δήλωσε, το αναγκαστικά προφανές, ότι δεν θα είναι δυνατή η εισαγωγή ασθενών στην παθολογική κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού. Η διοίκηση αντέδρασε στην απόφαση της κυρίας Ιωαννίδου απαιτώντας την διερεύνηση της υπόθεσης για πειθαρχικό αδίκημα. Έπειτα η ίδια υπέβαλε την παραίτησή της, όπως και άλλοι 16 (μέχρι τώρα) υγειονομικοί ως ένδειξη αλληλεγγύης. Με την κίνησή της αυτή, η διοίκηση του νοσοκομείου, υπηρετώντας τα κομματικά της καθήκοντα, προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια, που κάθε κάτοικος του νομού γνωρίζει, πως το νοσοκομείο είναι υποστελεχομένο από προσωπικό και εξοπλισμό, πως είναι αδύνατο να λειτουργούν συγκεκριμένες κλινικές, πόσο μάλλον σε συνδυασμό με την πανδημία και πως το μόνο που το κρατά ”ζωντανό” είναι οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά σε αυτό.
Οι 15 υγειονομικοί που υπέβαλαν την παραίτησή τους προκειμένου να στηρίξουν την κυρία Ιωαννίδου αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλες και όλους μας. Μας δείχνουν με έμπρακτο τρόπο, πως σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς που βιώνουμε, που κυριαρχεί ο ατομικισμός και ο φόβος ,η αλληλεγγύη, η αγωνιστικότητα και οι συλλογικοί αγώνες είναι ο δρόμος για να διεκδικήσει κανείς καλύτερες συνθήκες εργασίας, υποδομές και στελέχωση του νοσοκομείου με υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό.
Η στήριξη μας θεωρείται δεδομένη σε αυτούς τους ανθρώπους αφού τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.

αντιφασιστική δράση ρεθύμνου (αδρέ), Ιανουάριος 2021