10/01/20 Όχι Στις Εξορύξεις-Κάλεσμα σε Συγκέντρωση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Καλούμε την Παρασκευή 10 Γενάρη στις 14.00 στο κτίριο της περιφέρειας Κρήτης σε συγκέντρωση καθώς συζητιούνται δυο σημαντικά θέματα για το νησί.
1) Η περιφέρεια γνωμοδοτεί για την “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)” για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κρήτης. Η Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθρακων καλεί σε συγκέντρωση για να εναντιωθούμε στους καταστροφικούς σχεδιασμούς των πετρελαϊκών εταιριών και των τοπικών διεκπεραιωτών τους.

2) Θα συζητηθεί ο σχεδιασμός του Ταιπεδ για μετατροπή ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους του βόρειου Ηρακλείου (πρώην αμερικάνικη βάση) που μπορεί να αξιοποιηθεί για το κοινωνικό σύνολο σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και καζίνο.

Θεωρούμε ιδιαίτερα συμβολικό ότι τα δύο αυτά θέματα συζητιούνται την ίδια μέρα καθώς δείχνουν το μέλλον της Κρήτης σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τοπικής «κυβέρνησης». Στρώνεται το τουριστικό και ενεργειακό «υπέδαφος» για να έρθουν τα τεράστια συμφέροντα του ξενοδοχειακού και ενεργειακού λόμπι και να μαγαρίσουν το νησί.
Καμία σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και κοινωνικά επιζήμια από πολλές απόψεις.
Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν σ’ επαφή μαζί μας για την οργάνωση της μεταφοράς στο Ηράκλειο.

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (αδΡε)