Παρασκευή 20 Ιουλίου. Προβολή υλικού από το ντοκιμαντέρ Belki Sibe (Maybe tomorrow). Ομιλία και συζήτηση για τον πόλεμο στην Συρία και την κοινωνική επανάσταση στην Ροζάβα.

Ιούλιος 18th, 2018 | Posted by adre in Κείμενα Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου

-Παρασκευή 20 Ιουλίου στο θεατράκι της πλατείας Μικρασιατών. ώρα έναρξης 20.30
-Προβολή υλικού από το ντοκιμαντέρ Belki Sibe (Maybe tomorrow).
-Θα ακολουθήσει ομιλία του σκηνοθέτη και ενός ακόμα συντρόφου απο το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας και συζήτηση με θέμα τον πόλεμο στην Συρία και την κοινωνική επανάσταση στην Ροζάβα.

Στην περιοχή της Ροζάβα (Βόρεια Συρία), που ουσιαστικά αποτελεί το κομμάτι του δυτικού Κουρδιστάν, από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη περιοχή το 2012 oι λαοί που κατοικούν εκεί έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή ενός κοινωνικού πλάνου βασισμένο στις αρχές της δημοκρατικής αυτονομίας. Μέσα σε πολεμικές συνθήκες οι Κούρδοι και οι Κούρδισσες μαζί με άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες χτίζουν μια κοινωνία με άξονες την αυτοκυβέρνηση, την οικολογία, τη συνεργατική οικονομία, τη γυναικεία απελευθέρωση και το συνομοσπονδισμό με τις γύρω περιοχές. Η διοίκηση των κοινοτήτων τους μέσα από ένα δημοκρατικό πλέγμα δομών και συμβουλίων είναι η ειρηνευτική συνταγή απέναντι στον εθνικισμό, το θρησκευτικό φανατισμό και τα οικονομικά συμφέροντα.

Το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά από τις απαρχές του, στη δεκαετία του 1970, μέχρι και σήμερα όπου σε μία πολύπαθη περιοχή έχει καταφέρει όχι μόνο να μιλάει για μια άλλη κοινωνία αλλά να εφαρμόζει και να υπερασπίζεται το δημοκρατικό της πλάνο απέναντι στους ισλαμοφασίστες του ISIS, στον Τουρκικό στρατό αλλά και στις μεγάλες δυνάμεις που σχεδιάζουν τον έλεγχο της περιοχής μέσω του γνωστού ‘’διαίρει και βασίλευε’’.

Εμείς εδώ, έχοντας να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας ιδιαίτερες καταστάσεις, γνωρίζοντας τις διαφορές αλλά και τις εκπληκτικές ομοιότητες με τις Κουρδικές περιοχές, εμπνεόμαστε από τις αρχές της δημοκρατικής αυτονομίας και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Σ’ αυτά τα πλαίσια, την Παρασκευή 20 Ιούλη, θα βρεθούν μαζί μας άνθρωποι που έχουν αγωνιστεί στην περιοχή. Προσπαθώντας να κάνουν γνωστό τον αγώνα και τις επαναστατικές αλλαγές που συμβαίνουν εκεί, έχουν κινηματογραφήσει πλάνα με σκοπό την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ. Στο θεατράκι της πλατείας Μικρασιατών θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τις εξελίξεις στην περιοχή, να δούμε κομμάτια από το ντοκιμαντέρ και στο κρητικό γλέντι που θ’ ακολουθήσει να ενισχύσουμε οικονομικά την παραγωγή του.

Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php