Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Την Πέμπτη 14/12 συμμετέχουμε στην πανελλαδική γενική απεργία και καλούμε στο εργατικό κέντρο στις 10.00 για όλους τους λόγους του κόσμου.

Σε μια εποχή όπου τα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είτε ροζ είναι είτε μπλε είτε πράσινες, σε μια εποχή όπου η κοινωνική κατάρρευση και η μαζική φτωχοποίηση πρωταγωνιστούν, δηλώνουμε το παρόν στους αγώνες και δίνουμε υπόσχεση για τη δημιουργία αναχωμάτων για τους μελλοντικούς. Ακόμα και η αίσθηση μάταιου που έχουν τα τελευταία χρόνια οι απεργιακές κινητοποιήσεις μας φωνάζει ότι οφείλουμε να κουβεντιάσουμε και να πειραματιστούμε πάνω σε νέες οργανωτικές μορφές και πρακτικές μεθόδους.
Τα προτάγματα μας και η θέση μας είναι τόσο ξεκάθαρα όσο και η ανάγκη πραγμάτωσής τους. Να οργανωθούμε σε μικρές και αποτελεσματικές δημοκρατίες βάσης εμπνευσμένες από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Χωρίς βιασύνη αλλά με γρηγοράδα, με σχεδιασμό και γνώση της κατάστασης.

Καμία παραίτηση από τους αγώνες για την υπεράσπιση σε ό,τι έχει απομείνει μετά από τη λαίλαπα των αναπτυξιολάγνων και των οικονομικών ελίτ. Τα μέτωπα είναι πολλά αλλά εμείς περισσότεροι. Μέσα από τη καταστροφή μπορεί ν’ ανθίσουν τα πιο ωραία πράγματα. Μπορεί και όχι. Στο χέρι μας είναι. Ενάντια στην απάθεια, την ανάθεση και τον ατομικισμό προτάσσουμε τον κοινωνικό συνδικαλισμό, την ενεργό εμπλοκή στις αποφάσεις που μας αφορούν, τη συλλογικοποίηση και την οργάνωση.

«Όταν οι εργαζόμενοι κάνουν απεργία, οι μεγάλες εταιρείες δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους, η οποία ξαφνικά εξαφανίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τη δύναμη του λαού, που μοιάζει να μην έχει δύναμη, αλλά όταν οι άνθρωποι οργανωθούν, όταν πάψουν να υπακούουν, ξαφνικά αποκτούν δύναμη και τότε αρχίζουν να συμβαίνουν πράγματα. Τότε βλέπεις κυβερνήσεις να γκρεμίζονται, τυραννικά καθεστώτα να εξαφανίζονται»
Χάουαρντ Ζιν

Δεκέμβριος 2017
Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε.)