Ούτε σιωπή ούτε αδιαφορία είστε η ντροπή αυτής της κοινωνίας.

Οκτώβριος 19th, 2017 | Posted by adre in Κείμενα Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου


Ούτε σιωπή ούτε αδιαφορία είστε η ντροπή αυτής της κοινωνίας.

Απέναντι στα περιστατικά ανεξέλεγκτης βίας ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Τις δικές μας δεν μας αφήνει να τις ξεχάσουμε η μνήμη και η πίστη μας σ’ έναν καλύτερο κόσμο.
Δεν ξεχνάμε τον φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη, δολοφονημένο από μαχαίρι «παλικαρά» το 2008. Δεν ξεχνάμε τη σκιώδη, ατιμώρητη δράση των νεοναζί της ΟΕΡ (οργάνωση εθνικιστών Ρεθύμνου) όπου για πάνω από μια δεκαετία είχε αποτέλεσμα κάμποσους ξυλοδαρμούς και τη δολοφονία Γιαχάι την πρωτοχρονιά του 2006. Δεν ξεχνάμε το Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα, τον 51χρονο Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι Ηρακλείου, τον Κώστα Κατσούλη στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, όλοι δολοφονημένοι από «λεβέντες» κρητικούς. Δεν ξεχνάμε και άλλους πολλούς και πολλές που άλλαξε η ζωή τους από παρόμοιες συμπεριφορές. Είναι στο χέρι όλων μας να μη βρεθούμε σε άλλα μνημόσυνα και πορείες λόγω της νεοφασιστικής βίας, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού.
Για όλα αυτά και για πόσα ακόμα καλούμε σε βραδινή πορεία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δύναμης στους δρόμους του Ρεθύμνου το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 21.00. Προσυγκέντρωση στο σημείο της τελευταίας επίθεσης στο Ελιδάκι, πίσω από το 3ο δημοτικό σχολείο.

«Η Κρήτη είναι σα το βάτο που όσο χώνεσαι πιο μέσα μπερδεύεσαι.»
Παντελής Πρεβελάκης

Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε)
19 Οκτώβρη 2017

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Σχόλια

  • ΤΟΛΜΑΣ says:

    Υπάρχουν οι Κρητικοί και υπάρχουν και οι Κρητικάνθρωποι.

    Αναλογία 3 προς 10

    Σωστά το θέσατε. Και μάλλον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη σε αυτή την αυνανισμένη κοινωνία

  • Όχι δεν είναι λεβέντες, είναι θρασύδειλα ανθρωπάκια ενταγμένα στο βούρκο των επίσημων θεσμών που τους καλύπτει, στο βούρκο της νυχτερινής παρακμής. Ούτε τα εισαγωγικά δεν ταιριάζουν ούτε το «λεβέντες». Οι λεβέντες ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στο φασισμό, είναι αυτοί που αντιστέκονται στη μεταμοντέρνα εκδοχή του. Κάνετε ό,τι καλύτερο. τα συγχαρητήριά μας από μακριά. Το Ρέθυμνο εσείς το εκπροσωπείτε όχι αυτά τα ανθρωποειδή. Ας μην χαρίσουμε το Ρέθυμνο στα φασιστοειδή.Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php