Για την Ηριάννα και κάθε θύμα των κατασταλτικών μαγειρεμάτων.

Εδώ και περίπου ένα μήνα έχουμε την προφυλάκιση της Ηριάννας Β., μίας νεαρής επιστήμονα που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Τα μόνα ενοχοποιητικά στοιχεία είναι η σχέση της με άτομο, που κάποια χρόνια πριν είχε κατηγορηθεί για το ίδιο αδίκημα, αλλά τελικά αθωώθηκε αμετάκλητα, και ένα δείγμα DNA, που κατά την αναξιόπιστη άποψη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, βρέθηκε σε αντικείμενο σε ύποπτο χώρο.

Με αυτά τα σαθρά κατηγορηματικά στοιχεία, η τυφλή δικαιοσύνη, αυτή που είναι σαν τα φίδια και δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους, την καταδίκασε σε φυλάκιση 13 χρόνων χωρίς αναστολή.
Απο εκείνη την στιγμή σε όλο τον ελλαδικό χώρο, και όχι μόνο, ένα ακόμα κύμα συμπαράστασης έχει ξυπνήσει ώστε να σώσει την Ηριάννα απο το προφανές αστυνομικό και δικαστικό μαγείρεμα που έχει στηθεί, και έχει αποφασίσει να καταστρέψει την ζωή ενός ανθρώπου, παίρνοντας εκδίκηση για την σχέση που έχει με άτομα ενός πολιτικού χώρου που δεν συμβιβάζεται με την συστημική δυσωδία.

Εμείς με την σειρά μας, θέλουμε μέσω της δημοσιοποίησης της ιστορίας αυτής, να κάνουμε ξεκάθαρη την θέση συμπαράστασης που έχουμε επιλέξει δίπλα στην Ηριάννα.
Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη αθώωση του πολιτικού κρατούμενου Τ. Θεοφίλου, μετά απο 5 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού, χωρίς τελικά να ευσταθεί οτιδήποτε απο αυτά που του καταλογίζονταν, θέλουμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι στην κοινωνία, ότι μαζί με τις ληστρικές νομοθετικές πράξεις, τα μνημόνια, τις φασιστικές ομάδες κρούσης και την ολοένα πιο έντονη εμφάνιση μαφιόζων (δήθεν επιχειρηματιών) στην δημόσιο σφαίρα, παρέα έρχονται και οι ύποπτες καταδίκες σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να ενοχλήσει τα σχέδια τους.

Οι καταδίκες αυτές έχουν ξεκάθαρο εκφοβιστικό χαρακτήρα για όποιον έχει αποφασίσει να παραμείνει με όρθιο το κεφάλι. Είτε είναι κόσμος που αντιδρά στο γενικότερο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, στην σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων και την γενικότερη ανασφάλεια, στην υποβάθμιση της καθημερινότητας και την φτωχοποίηση μας, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την προώθηση της ισοπεδωτικής “ανάπτυξης” τους.
Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτές οι καταδίκες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών, του συστήματος, και όλων αυτών που ζούνε απο τον δικό μας μαρασμό.

Όλα αυτά όμως έχουν και τα όρια τους.
Δεν θα αφήσουμε κανένα να σαπίσει, στα μπουντρούμια τους.
Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανένα για τις φιλικές μας σχέσεις, ούτε θα αφήσουμε να τις ποινικοποιήσουν.

Λευτεριά στην Ηριάννα και σε κάθε θύμα των αστυνομικών/δικαστικών μαγειρεμάτων!

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε)
Ιούλιος 2017