Εκδήλωση- Τρίτη 30 Μαίου, Κέντρο Νέων Δ. Ρεθύμνης: Οικολογία και επανάσταση- Τα περιβαλλοντολογικά κινήματα και ο ρόλος τους στην Ανατολία και Μεσοποταμία.

Μάιος 27th, 2017 | Posted by adre in Κείμενα Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου

8μ.μ Τρίτη 30 Μαίου στο Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου
Πάροδος Γερακάρη 24

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ 2
4 εκδηλώσεις πάνω στο πείραμα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού

Η Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ), η Πρωτοβουλία για την Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο (Αθήνα) και η Πλατφόρμα για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια και την Ισότητα (Ηράκλειο), συνδιοργανώνουν την καμπάνια “Η ανατολή της αυτονομίας 2”, ως συνέχεια της αντίστοιχης σειράς εκδηλώσεων που είχε πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις το 2015. Καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό εμβαθύνουν στο μοντέλο του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού και τους βασικούς του πυλώνες: το πολιτειακό σύστημα, την οικονομία, την οικολογία και τη γυναικεία χειραφέτηση.

Πιστεύουμε πως στο σκοτάδι της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουν οι πληθυσμοί στο σύγχρονο κόσμο, η ανατολή ενός διαφορετικού συστήματος, που παίρνει σάρκα και οστά σε διαφορετικές πλευρές του πλανήτη με το παράδειγμα των ζαπατίστας στη μια πλευρά και το πείραμα της κουρδικής αυτονομίας στη γειτονιά μας, αποτελεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό πρόταγμα, που ξαναδίνει νόημα στην έννοια της κοινότητας, των σχέσεων, της αντίστασης και της δημιουργικότητας.

Εκδήλωση 3η*:

Οικολογία και επανάσταση- Τα περιβαλλοντολογικά κινήματα και ο ρόλος τους στην Ανατολία και Μεσοποταμία.

Ομιλητής: Μέλος του οικολογικού κινήματος Μεσοποταμίας (Τουρκία, Βόρειο Κουρδιστάν)

“Θα πρέπει να απορρίψουμε τον καπιταλισμό εδώ, το σύστημα αυτό δεν σέβεται το περιβάλλον, διαιωνίζει τις ταξικές αντιθέσεις και υπηρετεί μονάχα το κεφάλαιο… εμείς στη Ροζάβα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο.”
Dr.Kurdaxi

Χρήσιμα link:
https://adre.espivblogs.net/
http://solidaritymed.espivblogs.net/
http://www.freeocalan.org/wp-content/uploads/2012/09/Ocalan-Democratic-Confederalism.pdf
http://www.freeocalan.org/wp-content/uploads/2014/06/liberating-Lifefinal.pdf
https://cooperativeeconomy.info/
https://www.reddit.com/r/rojava/
http://kurdishquestion.com/
http://www.kjk-online.org/index.php?lang=en

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php