Το 2o LGBTQI+ Pride Κρήτης, Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος, Σεξουαλικότητας θα λάμψει στο Ρέθυμνο!

Το 2o LGBTQI+ Pride Κρήτης, Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος, Σεξουαλικότητας θα λάμψει στο Ρέθυμνο!

Το φετινό Ιούλιο θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο το 2ο φεστιβάλ ορατότητας και διεκδικήσεων φύλου και σεξουαλικότητας. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο μέρες και θα περιλαμβάνει ταυτόχρονες εκδηλώσεις, ομιλίες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α. Το παγκρήτιο συντονιστικό του φεστιβάλ έκρινε ως καταλληλότερο χώρο για τη διεξαγωγή του 2ημέρου το δημοτικό κήπο, έγινε αίτηση για την άδεια στο κήπο, και η απάντηση ήταν.. υπεκφυγές με ολίγον ομοφοβία και σεξισμό. Δηλαδή, πως δε γίνεται να δοθεί ο κήπος απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο φεστιβάλ (ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ..),γιατί στο κήπο κυκλοφορούν παιδάκια με μανάδες και ειναι ακατάλληλο. Διατρέχουν κίνδυνο όπως δήλωσαν κάποιοι σύμβουλοι απ’τη έκθεση τους στο φεστιβάλ τα παιδάκια κι οι μανάδες.
Λες κι οι ομοφυλόφιλοι φύτρωσαν δεν ήταν κάποτε παιδάκια με μανάδες!
Λες και τα ζητήματα έμφυλης βίας και πατριαρχίας, δεν αφορούν εκατοντάδες μανάδες στο Ρέθυμνο, που τα υφίστανται καθημερινά!

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, να προσπαθούν (τάχα μου) οι δημοτικοί σύμβουλοι να βρούν κάποιο χώρο πιο κατάλληλο για το φεστιβάλ για όλους, όπως είπαν. Κάπου δηλαδή που δεν θα είναι ορατοί απ’τη κοινωνία, οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, τα τράνς άτομα και γενικά όποιος αποκλίνει απ’το πατριαρχικά πρότυπα, και έχει το θράσος να ζητάει και ίσα δικαιώματα.
Μήπως, λέμε μήπως κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο αντιμετωπίζει όλους αύτους τους ανθρώπους σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας?

Ειδικά πακέτα έχουν δημιουργήσει για τους γκέι στα ξενοδοχεία της Κρήτης. Όταν φέρνουν χρήμα στο τόπο χαλάλι! Αλλά να μην εμφανιστούν απογευματινές ώρες στο κήπο και σκανδαλιστεί η κοινωνία.
Η ομοφυλοφιλία δεν ειναι ασθένεια μεταδοτική, μη φοβάστε δε κολλάει.
Επιθυμία και αυτοδιάθεση του σώματος είναι!

Στηρίζουμε και χαιρόμαστε που η πόλη θα φιλοξενήσει ενα Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, όπως φάνηκε απ’όλα τα λεχθέντα εντός δημοτικού συμβουλίου (δείτε όλο το δημοτικό συμβούλιο στο https://www.youtube.com/watch?v=_t8Izo7kl-Q )η πόλη το έχει πραγματικά ανάγκη.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους!
Το 2ο φεστιβαλ Pride Κρητης θα λάμψει,
στον αγώνα για τη παύση κάθε έμφυλης διάκρισης.

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (αδρε)
03/16