Εκδήλωση της αδρε για το Ασφαλιστικό. (Κυριακή 06/03/16, 19:00 εργατικό κέντρο Ρεθύμνου)

Μάρτιος 3rd, 2016 | Posted by adre in Ανταποκρίσεις- Αναδημοσιεύσεις- Εκδηλώσεις | Κείμενα Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου

ASFALISTIKO

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό.

Η ομάδα ενάντια στον εκβιασμό της μισθωτής εργασίας στην προσπάθεια της όπως λέει, να κατανοήσει τί είναι αυτό το περίφημο “κοινωνικό κράτος” που θέλει να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια και να εισπράτουμε λιγότερα χρήματα, εκδίδει για 3η φορά (2002, νόμος Ρέππα/2008, νόμος Πετραλιά/2016, νόμος Σύριζα/ Ανέλ) τη μπροσούρα «σκοτώνουν τ’ αλογα στη δουλειά και όταν γεράσουν τα θάβουν ιδίοις εξόδοις».

Η ανάλυση του ρόλου του κράτους ως πολιτική μορφή της καπιταλιστικής κοινωνίας και όχι ως ουδέτερου οργανισμού που λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών, μας προσφέρει μια διαυγή μελέτη του αντιπάλου, ξεκάθαρα ως τέτοιου.
Απο την άλλη, η πλήρης αδυναμία της εργατικής τάξης και της κοινωνίας να απεγκλωβιστεί απο το σύστημα της πολιτικής, κοινοβουλευτικής και συνδικαλιστικής αντιπροσώπευσης μας βάζει προ των ευθυνών μας και δείχνει ότι η ήττα μας μπορεί να είναι προσωρινή, αν αναζητήσουμε δρόμους πολιτικής και κοινωνικής αυτονομίας.

Αυτά που έχουμε να πούμε είναι σίγουρα πολύ λιγότερα, σε σχέση με αυτά που οφείλουμε να κάνουμε, αλλα χρειάζεται η γνώση της λογικής και της ουσίας των πολιτικών της φτώχειας και της βαρβαρότητας που μας περικυκλώνει.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσετε η αλλαγή του ασφαλιστικού και όχι στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Την Κυριακή 06/03/16 στις 19:00 στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου θα έχουμε μια ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτή τη μοναδική δουλειά, εφοδιάζοντας τις συνειδήσεις μας με ριζοσπαστικά αιτήματα, για τη κοινωνική χειραφέτηση. Να γίνουμε εμείς τα ‘think tanks’ για «μια κοινωνία των κοινωνιών» χωρίς εκμετάλλευση.

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (αδρε)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php