Όσες κυβερνήσεις και ν’αλλάξουν ο αγώνας συνεχίζεται για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Apergia 02 02 16 3

Απεργία 04/02/16.
Όσες κυβερνήσεις και ν’αλλάξουν ο αγώνας συνεχίζεται για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Όσες κυβερνήσεις και ν’αλλάξουν ο αγώνας συνεχίζεται για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Με αυτο το σύνθημα επιλέξαμε να κατέβουμε στους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου στη πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη. Δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά στη κοινωνική κατάρρευση, τη μαζική φτωχοποίηση, την υπερσυσσώρευση του πλούτου και τη συνεχή κοροιδία που τρώμε απο όλους τους σωτήρες.
Το σύνθημα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας δεν ειναι ούτε προσευχή ούτε ευχολόγιο αλλά η μόνη λύση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας απέναντι σ’ένα αδίστακτο σύστημα που μας έχει αναλώσιμους σαν τα ξύλα που βάζεις στη φωτιά για να ζεί η ολιγαρχία μέσα στη ζεστασιά. Δεν μιλάμε για κάτι που είναι εύκολο, ούτε υποσχόμαστε ζωή χαρισάμενη, αλλά παλεύουμε για την αξιοπρέπεια να ζούμε και όχι να επιβιώνουμε. Να οργανωθούμε σε συνελεύσεις γειτονιάς , κοινότητες στα χωριά, εργατικά σωματεία, να συστήσουμε συνεταιρισμούς και δίκτυα παραγωγών για να φέρουμε τη παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας. Να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά και να πολεμήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ενάντια στην απάθεια, την ανάθεση και τον ατομικισμό προτάσσουμε τον κοινωνικό συνδικαλισμό , την ενεργό εμπλοκή στις αποφάσεις που μας αφορούν και τη συλλογικοποίηση.
Η απόσταση που επιλέξαμε να κρατήσουμε απο το κύριο σώμα της πορείας ήταν ελάχιστη μπροστάστη απόσταση και την αηδία που νιώθουμε για τους μεγαλοπαράγοντες της πόλης, κομματάρχες του ΝΑΙ ,εργατοπατέρες του τίποτα και κομματικούς του σωλήνα που ετοιμάζουν τον επόμενο σωτήρα.
Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας γιατι ο πάτος του αιγαίου δεν ειναι εικόνα στις ειδήσεις αλλά ο συμβολισμός μιας παρακμής που όλο και πλησιάζει.

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε)
02 Φεβρουαρίου 2016

Apergia 02 02 16 2

DSCN0147

DSCN0148

Apergia 02 02 16 4 bloko atsipopoulo