Ημέρα Μνήμης για τον Παύλο Φύσσα. Ημέρα αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα.

Print
Ημέρα Μνήμης για τον Παύλο Φύσσα.
Ημέρα αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα.

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη Παύλου Φύσσα από φασίστα χέρι. Πέντε μήνες από το θάνατο τεσσάρων εργατών στα Ελληνικά Πετρέλαια από μεγαλοβιομήχανου χέρι. Δύο μήνες από το θάνατο καμαριέρας από μεγαλοξενοδόχου χέρι. Λίγες μέρες, λίγες ώρες από το θάνατο χιλιάδων προσφύγων από των κρατών τις πολεμικές επιλογές. Επιλογές για την προστασία του κεφαλαίου και των ισχυρών της κάθε χώρας.
 
Πόλεμος εντός και εκτός συνόρων με νεκρούς εργάτες, αντιφασίστες, πρόσφυγες, άνεργους, άστεγους. Η μέρα μνήμης για τον Παύλο Φύσσα είναι μέρα κραυγής και αγώνα για τη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει, τη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν, για τη βαρβαρότητα της εθελοδουλείας.
 
Πέρσι τέτοιες μέρες γράφαμε ότι δεν μπορείς να μιλήσεις για φασισμό αν πρώτα δε μιλήσεις για καπιταλισμό. Επειδή η κρίση είναι ευκαιρία για τον καπιταλισμό και επειδή ο καπιταλισμός ΕΙΝΑΙ η κρίση, τα κράτη έκτακτης ανάγκης, η δημοκρατία των ισχυρών, τα μνημόνια και ο πόλεμος είναι για τον καπιταλισμό ό,τι το οξυγόνο για τον άνθρωπο.
 
Δεν πέφτουμε στην παγίδα να θεωρούμε φασισμό μόνο τις οργανωμένες δυνάμεις του ναζισμού στην Ελλάδα. Αυτοί θα τύχουν της τύχης που τους αρμόζει όπου εμφανίζονται, εκπροσωπώντας τον απόπατο της ελληνικής κοινωνίας, το ντόπερμαν της εκάστοτε εξουσίας. Ο φασισμός εκπορεύεται από την ίδια τη λειτουργία του κράτους. Ενός κράτους που στήνει φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, που ξηλώνει καταυλισμούς τσιγγάνων, που φτιάχνει στρατούς και εκπαιδεύει τα παιδιά σε παρελάσεις, που βασανίζει και σκοτώνει στα αστυνομικά τμήματα, που πνίγει στο ξύλο και τα χημικά τη δίκαιη οργή των από κάτω. Και ξαφνικά έρχεται να μας πει ότι έπιασε τους κακούς και να είμαστε ήσυχοι. Δεν περιμένουμε και δεν εμπιστευόμαστε την αστική δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει το νεοναζισμό, η οποία προστατεύει σαν πιστό σκυλί τα αφεντικά της και δαγκώνει μόνο τους φτωχοδιαβόλους και αυτούς που αγωνίζονται.
 
Αντίστοιχα, δεν περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί. Είναι αυτή που συνεργάζεται με τους φασίστες στην Ουκρανία, που συστηματικά φτωχοποιεί λαούς, που πουλάει όπλα και στέλνει στρατεύματα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ρίχνοντας τους χιλιάδες ξεριζωμένους φτηνούς εργάτες ως λάδι στα γρανάζια του καπιταλισμού.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι μέσω των εκλογών απλά ενισχύεται η αστική δημοκρατία η οποία φτωχοποιεί, εκμεταλλεύεται, δολοφονεί. Δεν υπάρχουν πια ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε να αναθέτουμε την ευθύνη μας σε φορείς εξουσίας και συμφερόντων. Δύο μέρες πριν τις εκλογές καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα και σε στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του πολέμου.

ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 18/9/2015 18.30, Δημαρχείο Ρεθύμνου

Αντιφασιστικός Συντονισμός Ρεθύμνου Σεπτέμβρης 2015