Προβολή ντοκιμαντέρ ενάντια στην ομοφοβία. (Δρόμοι της Ανατολής και Φύλο και Φτερό)

Μάρτιος 26th, 2015 | Posted by adre in Ανταποκρίσεις- Αναδημοσιεύσεις- Εκδηλώσεις | Κείμενα και ανακοινώσεις κοινωνικών κινημάτων | Κείμενα του ευρύτερου Αντιφασιστικού Κινήματος

4

Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 20:30, στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων (Νικ. Φωκά 82, Παλιά Πόλη).

Η αντισεξιστική-αντιομοφοβική ομάδα Ρεθύμνου «Φύλο και Φτερό” και ο φοιτητικός πολιτιστικός σύλλογος «Δρόμοι της Ανατολής” προβάλλουν το τουρκικό ντοκιμαντέρ «Benim Çocuğum” (Το παιδί μου).

Εφτά γονείς μιλούν μέσα από συνεντεύξεις, στα σπίτια τους στην Κωνσταντινούπολη, για τις εμπειρίες τους μεγαλώνοντας γκέι και τρανς παιδιά. Πρόκειται για την κινηματική ιστορία και τους αγώνες γονέων, που συνειδητοποίησαν το αυτονόητο: πως η αμέριστη αγάπη και έμπρακτη συμπαράσταση στο παιδί τους είναι κίνητρο για την επίλυση (αν όχι η ίδια η λύση) για πολλά κοινωνικά προβλήματα και ηχηρή απάντηση στην βία και την περιθωριοποίηση, που βιώνει οποιοδήποτε άτομο ορίζεται αυθαίρετα ως «διαφορετικό” σε μια κοινωνία συντηρητική, σεξιστική ομοφοβική και τρανσφοβική.
O υποτιτλισμός του ντοκιμαντέρ έχει γίνει από το «Φύλο και Φτερό” και τους «Δρόμους της Ανατολής”.

Τα μπλογκ των ομάδων:
Φύλο και Φτερό
Δρόμοι της Ανατολής

Η προβολή στο facebook

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php