Ανταπόκριση απο Αντίφασιστική Ημερίδα 12/10/13 στην μνήμη του Παύλου Φύσσα

H hip hop κοινότητα και ο αντιφασιστικός κόσμος του ρεθύμνου (και όχι μόνο) τίμησαν το Σάββατο που πέρασε, τον δικό μας Παύλο Φύσσα όπως εμείς ξέρουμε. Βρεθήκαμε αρχικά στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, στην Μικρασιατών, για το αντιφασιστικό τουρνουά μπάσκετ. Η συμμετοχή ικανοποιητική, διμιουργήθηκαν 2 όμιλοι με συνολικά 13 ομάδες των 3 ατόμων. Άλλος τόσο κόσμος ήταν αυτός που παρακολούθησε τους αγώνες.
Μετά απο τα μαρκαρίσματα, τον ιδρώτα και τον συντροφικό ανταγωνισμό ακολούθησε η προβολή της ταινίας Το Μίσος (La Haine του Κάσοβιτς). Ο κόσμος όσο παιρνούσε η ώρα αυξανόταν και μετά την προβολή μεταφερθήκαμε στο στέκι των πολιτιστικών ομάδων στο μακρύ στενό για το hiphop live, όπου έπαιξαν στην μνήμη και για να τιμήσουν τον αντιφασίστα χιπχοπά Παύλο Φύσσα, συνολικά 11 συγκροτήματα. Έιχαμε την χαρά να έρθουν συγκροτήματα απο το Ηράκλειο και τα Χανιά (και τους ευχαριστούμε για αυτό).
Η συναυλία είχε πολύ κόσμο, ένταση και οργή για τα τελευταία γεγονότα και αυτό που έμεινε απο όλη αυτήν την ημέρα, είναι η υπόσχεση ότι ο φασισμός και φασίστες δεν θα βρούν χώρο ελεύθερίας για τις αρρωστημένες και φονικές ιδέες τους, ούτε στην πόλη μας, ούτε πουθενά.

Ο Παύλος Φύσσας Ζεί- Τσακίστε τους Ναζί.
Φασίστες Κουφάλες έρχονται Χιπχοπάδες.
Την Βιάννο και τα Ανώγεια τα κάψανε ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί.