Tης σβάστικας τα παιδιά δε χωράνε πουθενά

Το απόγευμα της Πέμπτης (28 Μαρτίου), στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων,δέκα καρικατούρες νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να μοιράσουν προπαγανδιστικό υλικό, εμποτισμένο με τις ρατσιστικές και απάνθρωπες ιδέες τους. Θεωρώντας αδιανόητη την πιθανότητα να αφήσουμε σπιθαμή δημόσιας γης και ύπαρξης στις ναζί απομιμήσεις του καιρού μας, αντιφασίστριες /αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν απέναντί τους φωνάζοντας συνθήματα με σκοπό να αποχωρήσουν από το δημόσιο χώρο.

Το αποτέλεσμα, στο τέλος της πράξης, βρίσκει τα παιδιά της σβάστικας και σφουγγοκωλάριων των εφοπλιστών και βιομηχάνων, να μην καταφέρνουν το πέρας του μοιράσματος της φυλλάδας, ανίκανα να υπερασπιστούν την παρουσία τους στο δρόμο. Κάπου εκεί και με τη βοήθεια της αστυνομίας φυγαδεύτηκαν για άλλη μια φορά, ωσάν τα μοσχαναθρεμμένα παιδιά του κράτους, που πάντα θα υπάρχει για αυτά πληθώρα κατανόησης.
Σε ρόλο αρχισουμπερίτη και συντονιστή έχει πλέον εξελιχθεί γνωστός νεοναζί από τα χρόνια της ΟΕΡ (Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου),ομάδα με πλούσια εγκληματική δράση. Από αρχηγός της «σκοτεινής» ΟΕΡ ανέρχεται σε αντίστοιχη θέση στη συμμορία της «νόμιμης» Χρυσής Αυγής.

Ας το κάνουμε ξεκάθαρο, τα ξεφτιλίκια που συμβαίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας, με τραμπούκους, μπράβους, μαχαιρώματα, φασιστικές επιθέσεις και ρατσιστικά πογκρόμ δε χωράν στο Ρέθυμνο. Tο πολιτικό ξεροκόμματο που τους αντιστοιχεί ας έρθουν να το διεκδικήσουν με πυροσβεστήρες και κοντάρια ελληνικών σημαιών όπως έκαναν και την Πέμπτη.
Στην προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες ζωής, εμπόδιο δεν είναι οι μετανάστες, οι εκμεταλλευόμενοι και οι κάθε λογής καταπιεσμένοι αλλά οι εξουσιαστές και οι «καθαρόαιμοι» υποστηρικτές τους που με λύσσα προσπαθούν να μας πείσουν πως «για τη πεινα μάς φταίνε οι πεινασμένοι». Απ’ τον κυβερνητικο φασισμό μέχρι τα νεοναζιστικα απολειφάδια θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Μην αφήσουμε το φασιστικό μίσος να μολύνει τις πόλεις και τα χωριά μας.
ΥΓ1: Καλιά τα παχιά σας λόγια και οι απειλές σας να μείνουν λόγια, γιατί ως γνωστόν τα λόγια δεν κοστίζουν…
Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου(αδρέ)
foko1