Φασίστες δε θα βρείτε στην πίτα το φλουρί, έξω οι ναζί απ’ όλο το νησί

eksw oi neonazi tis xa ap' to rethymno
Η είδηση της σημερινής μέρας (Πέμπτη 17/1) ότι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν 26χρονο στα Πετράλωνα μαχαιρώνοντάς τον πισώπλατα έρχεται να επιβεβαιώσει κάθε μας επιλογή για τη χθεσινή μεγάλη μέρα στο Ρέθυμνο.
Καμία ανοχή
– Στους ιδεολόγους δολοφόνους της χρυσής αυγής που μολύνουν τα παιδία μας και την κοινωνία με τα φυλετικά τους μίση
– Στους απογόνους των γερμανοτσολιάδων που ματοκύλησαν τα χωριά της Κρήτης και όλης της χώρας στην κατοχή, νοσταλγοί της χουντικής δικτατορίας
– Σε αυτούς που θεωρούν τη γυναικά ως κατώτερο ον, μήτρα αναπαραγωγής ελληνικών βλασταριών
– Στα τσιράκια των καναλαρχών και των εφοπλιστών όπου και ψήφισαν κατά της φορολόγησής τους τη στιγμή που τα παιδία μας μπαίνουν ως τεκμήριο για το Ε9.

Δεν κάνουμε πλάκα όταν λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στο νεοναζιστικό καρκίνωμα να ριζώσει στην πόλη μας. Τα σχολειά και οι πλατειές να γίνουν σφαγεία.
Έτσι ακυρώσαμε τη γιορτούλα τους στην παραλία του Ρεθύμνου με προσκεκλημένο τον αρχιφυρερίσκο της Κρήτης και διάφορους σουμπερίτες (σημ.) φίλους τους. Τελικά, απομονώθηκαν στην άκρη του περιφερειακού για να βγάλουν φωτογραφίες τα μούτρα τους μέσα στο κρύο.

Η δράση μας αυτή δεν προκύπτει από τη σύγκρουση δύο άκρων αλλά από τη σύγκρουση δυο κόσμων. Από τη μία αυτός της δημιουργίας, του αγώνα για καλύτερη ζωή, για πραγματική δημοκρατία, για αξιοπρέπεια, και από την άλλη ο κόσμος του μίσους, του ρατσισμό, των διαχωρισμών, του κοινωνικού κανιβαλισμού.
Την Τετάρτη το βράδυ ήμασταν όλοι εκεί. Άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι που βλέπουμε τη ζωή μας να ξεφτιλίζεται καθημερινά, μαθητές με αβέβαιο μέλλον, γονείς που θέλουμε να κοιτάζουμε τα παιδία μας ίσια στα μάτια, φοιτητές-αιώνιοι άνεργοι που αγωνιζόμαστε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.
Ο 26χρονος Πακιστανός Σερντάρ Γιακούμπ που δολοφονήθηκε χτες στην Ελλάδα από τους ψευτοπαλικαράδες της χρυσής αυγής, μας φέρνει στη μνήμη τον Έλληνα μετανάστη Θοδωρή Βουλγαρικη βιοπαλαιστή, που δολοφονήθηκε από γερμανούς νέο-ναζί το 2006 στο Μόναχο.

Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

(Σημ): Σουμπερίτες ονομάζουμε στην Κρήτη τους προδότες Κρητικούς που εντάχθηκαν στις υπηρεσίες του σφαγέα ναζί Σούμπερτ. Εντύπωση προκαλούσε η κρητική ντοπιολαλιά μέσα από τις ναζιστικές στολές.

Αντιφασίστες Ρεθύμνου

Link σχετικά με τα γεγονότα:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1450150