Ανταπόκριση από Αντιφασιστική Πορεία, Ρέθυμνο 9/10/12

Παρά την έντονη βροχή που έριχνε όλη την ημέρα (το πραγματικό πρωτοβρόχι του φετινού φθινοπώρου, μετά από ένα καυτό και παρατεταμένο καλοκαίρι) και την ελάχιστη προπαγάνδιση της πορείας, περίπου στα 200 άτομα πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου.  Ήταν η πρώτη πορεία που κάλεσε το Αντιφασιστικό Μέτωπο (μία προσπάθεια  συσπείρωσης των αντιφασιστικών δυνάμεων της πόλης μας) και είχε ως σκοπό της την ενημέρωση της ρεθυμιώτικης κοινωνίας, γύρω από τα τελευταία γεγονότα που εξελίχθηκαν στην πόλη (δείτε ανακοίνωση α.δ.ρε. )και την προσπάθεια της παρακρατικής νεοναζιστικής Χ.Α., να τρομοκρατήσει αυτούς που αρνούνται την επανεμφάνιση των ναζί, σε ένα νησί και μία πόλη, που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ναζισμός.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:

Ούτε και στο Ρέθυμνο, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά!

Την Βιάννο και τ’ Ανώγεια τα κάψανε οι ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί!

Αγώνας ταξικός, αντιφασιστικός, θα είναι η απάντηση, απ’δω και μπρός!

Τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά, να παίρνεις τρείς και εξήντα, να ψάχνεις για χαρτιά!

 

-Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των συντρόφων από Χανιά στην πορεία, τους στέλνουμε τους μαχητικούς αντιφασιστικούς μας χαιρετισμούς!

Ούτε στην Κρήτη, ούτε πουθενά, αντιφασιστικοί πυρήνες σε πόλεις και χωριά!

Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου
The google educator certification expires after eighteen months, although anyone can try this out if you become a google certified teacher, you retain that distinction forever.