Αντιφασιστικό διήμερο 19 και 20 Ιουλίου στην πλατεία Μικρασιατών

Στις 19-20 Ιουλίου το Αντιφασιστικό μέτωπο Ρεθύμνου διοργανώνει μία γιορτή αντιφασισμού στη πλατεία μικρασιατών στη παλιά πόλη.

Τη στιγμή που μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού -Έλληνες κ ξένοι- οδηγούνται στην ανέχεια ενώ ο πλούτος υπερσυσσωρεύετε από -Έλληνες κ ξένους-  ο φασισμός ως πολιτική δύναμη που εκφράζεται από τους νέο-ναζί της χ.α  προσπαθεί να ρίξει το δηλητήριο του ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ως χώρα και ως Κρήτη έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει ο εθνικισμός και ο ναζισμός που εκφράζει η χ.α.

Από τη Μεγάλη Ιδέα της «μεγάλης Ελλάδας» στη μικρασιατική καταστροφή και από τη ναζιστική κατοχή μέχρι τη χούντα το μόνο που έχουμε κερδίσει είναι χιλιάδες σταυροί στα νεκροταφεία.

Αποτελεί ντροπή για όλους μας το φασιστικό αυτό μόρφωμα που ο λόγος του  βασίζεται στο μίσος και το ρατσισμό να σηκώνει κεφάλι.

Οι μετανάστες δεν είναι ούτε αλλοδαποί εν δυνάμει εγκληματίες ούτε βορά προς εκμετάλλευση ούτε αποδιοπομπαίοι τράγοι σε περίοδο κρίσης. Είναι συνάδελφοι και συνάνθρωποι μας και έτσι θα τους κρίνουμε ,ούτε από το χρώμα ούτε από τη καταγωγή τους. Το βλέμμα ενός παιδιού ,το κλάμα μιας μάνας, τα γέλια σε μια παρέα δεν γνωρίζουν διαφορές και σύνορα.

Η Χ.Α δεν είναι μια πολιτική δύναμη που πρέπει να «σεβαστούμε ακόμα και να διαφωνούμε» αλλά νεοναζί ρουφιάνοι που πρέπει να τους σταματήσουμε. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες και ο καθένας οφείλει να πάρει θέση.   Συνεχίζοντας στον αντιφασιστικό  δρόμο των παππούδων μας δεν θα τους επιτρέψουμε ούτε γραφεία ν’ ανοίξουν ούτε να μαγαρίσουν άλλο το τόπο μας .

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • κουβέντες,
  • προβολές,
  • κουκλοθέατρο για μικρούς κ μεγάλους,
  • σεμινάριο κατασκευής stencil,
  • τουρνουά μπασκετ 3χ3 και
  • συναυλία από Hip-hop συγκροτήματα της πόλης.

 

Καλούμε όλους τους ρεθυμνιώτες (ντόπιους κ ξένους)  να βρεθούμε ,να κουβεντιάσουμε, να προβληματιστούμε ,να παίξουμε, να περάσουμε όμορφα γιατί ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή  αναγκαστικά θα περάσει πάνω από τους φασίστες .

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ρεθύμνου

Everybody benefits if you don`t make it into https://prothesiswriter.com/ one of these programs or even if you choose not to apply you can still reap benefits.