Δελτίο τύπου αντιφασιστικού συντονισμού για το 2ήμερο 17-18

Ζήτω η ζωή, Θάνατος στο φασισμό

Πάνω σε αυτό το ιστορικό σύνθημα στηρίχτηκε το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου που οργανώθηκε από τον συντονισμό αντιφασιστικών δυνάμεων της πόλης με αφορμή τον 1 χρόνο από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.
Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα οργανώθηκε στη πλατεία Μικρασιατών εργαστήρι κατασκευής κούκλας από την ομάδα “Φύρδην – Μίγδην” και συλλογικό παιχνίδι μικρών και μεγάλων με ξύλινα παιχνίδια από όλο τον κόσμο οργανωμένο από την ομάδα ¨kaloumbα¨. Η μέρα έκλεισε με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Άλλος δρόμος δεν υπήρχε” του Σταύρου Ψυλλάκη αναδεικνύοντας κομμάτια της αγωνιστικής ιστορίας της Κρήτης ενάντια στον φασισμό.
Η δεύτερη μέρα ήταν μια γιορτή αγώνα με μουσική προσυγκέντρωση στο δημαρχείο Ρεθύμνου με τους “Daulute” και δυναμική μαζική πορεία στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία (Μικρασιατών). Εκεί πραγματοποιήθηκε συναυλία Hip-hop μουσικής από τους Στιχομυθία και Λάθος εποχή και κρητικό γλέντι μέχρι το πρωί με τους Γιάγκο Χαιρέτη, Άρη Πρεβεζάνο, Σταύρο Μαραγκουδάκη Χριστόφορο Πιτσιδήμο , με την παρουσία μεγάλου πλήθους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς οι χρυσές αυγές ξημερώνουν μαύρες μέρες. Μπροστά στη μιζέρια, την κατάθλιψη και τον ανταγωνισμό που μας επιβάλουν προτείνουμε δυναμικά τη ζωή, τον αγώνα, την οργάνωση, τον έρωτα, την χαρά, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.
Ξεκάθαρη θέση του συντονισμού αντιφασιστικών δυνάμεων της πόλης είναι ότι τα μόνα άκρα είναι αυτοί που τρώνε από τα σκουπίδια, που δεν έχουν περίθαλψη, ρεύμα ,στέγη, δουλειά και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια, ζουν ζωή χαρισάμενη και άνετη.
Το ζητούμενο είναι με ποιο από τα δυο άκρα είναι ο καθένας. Διότι θέση πάντα έχουμε και ας μη το ξέρουμε.
Έτσι υπεύθυνα και με απόλυτη ειλικρίνεια δηλώνουμε ότι είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για να κερδίσουν την αξιοπρέπεια και την ίδια τη ζωή τους και δεν θα ανεχθούμε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές στη πόλη.
Δεν ξεχνάμε-δεν συγχωρούμε για τα θύματα της παρακρατικής και κρατικής τρομοκρατίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται…

Ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία,
καλλιεργείται από την αμάθεια
και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης

αντιφασιστικός συντονισμός Ρεθύμνου 17/18-9-14

IMG_6713 2

IMG_6697 2

IMG_6655 2

IMG_6644 2

IMG_6567 2

IMG_6551 2

IMG_6549 2

IMG_6547 2

IMG_6544 2

IMG_6534 2

IMG_6525 2

IMG_6521 2

IMG_6516 2

IMG_6542 2