Αντιναζιστικό ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων εκφράζει την αγανάχτηση και τον αποτροπιασμό του για τη δράση της εγκληματικής, Νεοναζιστικής, φασιστικής συμμορίας της Χρυσής αυγής.
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34 χρόνου Παύλου Φύσσα, η επίθεση και ο τραυματισμός μελών του ΚΚΕ και άλλων συνδικαλιστών στο Πέραμα, ήταν η κορύφωση των μαφιόζικών, θρασύδειλων και προμελετημένων επιθέσεων σε ανυπεράσπιστους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες, σε αντιφασίστες και αγωνιστές της υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων.

Για τη δολοφονική αυτή δράση η ποινική νομοθεσία θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ενεργοποιηθεί.
Το κυριότερο όμως είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση του ίδιου του λαού και της νεολαίας μας, που θα αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Φασισμού, για να απομονώσει το απάνθρωπο δηλητήριό του και να τον ξεριζώσει.

Η ΧΑ και ο φασισμός όχι μόνο δεν είναι συμπαραστάτες των ανήμπορων και των φτωχών αλλά είναι ορκισμένοι εχθροί τους, που θέλουν την πλήρη κατάργηση όλων των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού. Την πλήρη υποταγή του.

τα Ανώγεια και τους άλλους μαρτυρικούς δήμους της χώρας μας, έχουμε νωπές τις μνήμες της αγριότητας, των φρικιαστικών εγκλημάτων της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος εγκύων γυναικών, ανύποπτων παιδιών, ανυπεράσπιστων γερόντων και γυναικών. Γνωρίσαμε τις μαζικές εκτελέσεις, την πυρπόληση των χωριών μας.

Έχουμε χρέος να υπενθυμίσουμε τον άνανδρο και προδοτικό ρόλο των ντόπιων συνεργατών του φασισμού, των ταγματασφαλιτών, των κουκουλοφόρων καταδοτών και προδοτών. Η Χρυσή Αυγή είναι ιδεολογικός και πολιτικός απόγονός τους, και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί και να καταδικαστεί.

Θεωρούμε πρόκληση και βεβήλωση της ιστορικής μνήμης, την οποιαδήποτε ανοχή και παρουσία των ναζιστικών φαντασμάτων στην περιοχή μας. Το ΔΣ συμβούλιο των Ανωγείων τους κηρύσσει ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ στα Ανώγεια και καλεί τους άλλους Μαρτυρικούς Δήμους να κάνουν το ίδιο. Έχουμε χρέος μπροστά στην ιστορία μας να πάρουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες για να απομονωθούν.

Οι μνήμες πρέπει να παραμένουν ζωντανές στο λαό και τη νεολαία μας για να μην ξαναζήσουμε τα φρικιαστικά εγκλήματα του Φασιστικού τέρατος.
Θυμόμαστε τα λόγια του μεγάλου αντιφασίστα ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ:

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει από μόνος του. Τσάκισέ τον».