Η villa Amalias στο Ρέθυμνο

Μια ομίχλη έχει σκεπάσει τη χώρα και δεν είναι οι καπνοί από τις ξυλόσομπες.

Είναι πιο τοξική και επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και σκέψη καθώς σέρνει μέσα της διώξεις, φυλακίσεις, τρομοκρατία, απολύσεις, φτώχεια, ρατσισμό, φόρους, δελτία ειδήσεων, καλοταϊσμένους πολιτικούς, νεοναζί, μισανθρωπία.

Οι επιθέσεις τις τελευταίες μέρες σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, οι δεκάδες συλλήψεις, η γκεμπελική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ δεν έρχεται μόνο για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τις αδίστακτες πολιτικές τους αλλά και για να τις συμπληρώσει και να διαμορφώσει τη νέα κοινωνική ισορροπία. Αυτό που θέλουν να μας πουν για όποιον δεν κατάλαβε είναι:
Βουλώστε το, αποδεχτείτε την εξαθλίωση, την υποτίμηση της ζωής και της αξιοπρέπειας σας, μην τολμήσετε να αμφισβητήσετε την εξουσία και τα κέρδη μας. Βουλώστε το, σιωπή…

Μπορείτε να πεινάτε, να κρυώνετε, να επιβιώνετε οι άνεργοι, να ζείτε για να δουλεύετε οι εργαζόμενοι, να τρωγόσαστε μεταξύ σας και να ρίχνετε το φταίξιμο στους μετανάστες εργάτες αλλά μέχρι εκεί.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Δένδιας, καυχιέται ότι συνέλαβε 1500 ύποπτα μπουκάλια και άδειασε 3 κτίρια (Villa Amalias, Πατησίων κ Σκαραμαγκά, Λέλας Καραγιάννη 37) βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το μεγαλύτερο πλιάτσικο των πηγών ενέργειας και η πιο άγρια εξόντωση των εργαζομένων και ανέργων του τόπου.

Αν δηλαδή σε βιάζουν μην αντιδράσεις, υπέμεινε τη φρίκη, τον εξευτελισμό και αν αντιδράσεις θα δικαστείς για βιαιοπραγία και κουκουλόνομο.

Αυτό που έρχεται να μας πει η Villa Amalias στο Ρέθυμνο είναι ότι ο μόνος τρόπος να κυβερνήσει η μία και μοναδική αλήθεια της εξουσίας από δω και πέρα, είναι επιστρατεύοντας ένα ολοκληρωτικά αυταρχικό κράτος περιλουσμένο τηλεοπτικά με τη παλιά «δημοκρατία» της μεταπολίτευσης και μπολιασμένο να πετάξει τη φύτρα του φασισμού. Πλέον οι νάζι της χρυσής αυγής φαίνονται απλά ως η νεολαία της κυβερνητικής συμμαχίας γι αυτό και η αντιφασιστική δράση δεν έχει να κάνει μόνο με αυτά τα απολειφάδια αλλά είναι αναγκαία δράση και αντίδραση απέναντι στο καθεστώς φτώχειας και τρομοκρατίας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Στη Κρήτη υπάρχουν δυο καταλήψεις σε Ηράκλειο (Ευαγγελισμός) και Χανιά (rosa nera) με μεγάλη προσφορά στη πολιτική και πολιτιστική ζωή του νησιού που άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με το πολιτικό περιεχόμενο τους, η υπεράσπιση τους από τη κυβερνητική συμμορία είναι θέμα δημοκρατικών αντανακλαστικών και με λίγα λόγια ούτε να το σκέφτεστε.

Ας σκεφτεί ο κάθε ρεθυμνιώτης και ρεθυμνιώτισσα ποιος έχει ευθύνη για τη κατάσταση που ζει. Αν είναι εστίες ανομίας οι αυτό-οργανωμένοι πολιτικοί χώροι τότε η Βουλή, τα γραφεία των πολυεθνικών, οι offshore εταιρίες, οι fast track επενδύσεις, ο σύνδεσμος ελλήνων βιομηχάνων, η ένωση εφοπλιστών και τα τσιράκια της χρυσής αυγής Τι είναι;
Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (αδρέ)