Στις υπηρεσίες της χρυσής αυγής ο Δήμος Ρεθύμνου.

Τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς για να γίνει αντιληπτό πλέον ότι ο κρατικός μηχανισμός τα ‘χει κάνει πλακάκια με τους νεοναζιστές της χρυσής αυγής εντός και εκτός βουλής;
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους:
Την 1 Οκτώβρη με ερώτηση του ο βουλευτής και “πρωτοπαλίκαρο” της  X.A. Ηλίας  Παναγιώταρος  ζητά  ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον αριθμό και την εθνικότητα των αλλοδαπών παιδιών που παραβρίσκονται στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας . Με ταχύτατες διαδικασίες με τη μορφή του κατεπείγοντος και στα πλαίσια του πνεύματος της κοινοβουλευτικής συνεργατικότητας, στις 2 Οκτώβρη το υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να κάνει γνωστό το συγκεκριμένο εμετικό αίτημα στις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις το οποίο μάλιστα έπρεπε να απαντηθεί αυθημερόν.
Άμεση ήταν η κατηγορηματική και ομόφωνη άρνηση του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου της Ιεράπετρας- Μακρύ Γιαλού να αποσταλεί οποιαδήποτε πληροφορία.

Η αντίστοιχη αξιοπρεπής κοινωνικά και πολιτικά  στάση δεν τηρήθηκε όμως και από το Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, όταν το ίδιο έγγραφο κατέφθασε στο δήμο, με περίσσια προθυμία, στάλθηκε  στα κεντρικά ό,τι ο κύριος (το κύριος τίθεται τουλάχιστον ειρωνικά) Παναγιώταρος ζήτησε δια μέσω του υπουργείου.
Έτσι λοιπόν και με ταχύτατες διαδικασίες ο Δήμος Ρεθύμνης συνέδραμε από το δικό του μετερίζι στην κοινωνική νομιμοποίηση της ρατσιστικής προπαγάνδας ενάντια στο νέο στόχο, τα  νήπια- μετανάστες, που βρίσκονται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και που για κάποια άρρωστα και επικίνδυνα μυαλά, λαμβάνουν θέσεις που μόνο ελληνόπουλα δικαιούνται.

Κάτι τέτοιο όμως αποδομείται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με κοινωνικούς , πολιτικούς, ταξικούς και ανθρωπιστικούς όρους στους οποίους δε μπορεί να γίνει αναφορά τη συγκεκριμένη στιγμή. Να τονιστεί σε αυτό το σημείο -και για όσους πιθανόν το ξέχασαν- το αναφαίρετο δικαίωμα  πρόσβασης των  δημοτών και κατοίκων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτου εθνικότητας, φύλου, θρησκείας, γλώσσας και φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Θεωρούμε ουσιαστική, την καταγραφή και αποσαφήνιση, του συγκεκριμένου ντροπιαστικού έργου της τοπικής αρχής ώστε οι Ρεθυμνιώτες, ντόπιοι και μετανάστες, να είναι ενήμεροι για τις αποφάσεις, τις πολιτικές πράξεις και τελικά τις ευθύνες των δημοτικών εκπροσώπων τους. Ειδικά όταν ο ναζί βουλευτής είχε απειλήσει δημόσια πριν κάποιους μήνες ότι θα μπουκάρουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετάξουν έξω τα «λαθρο»-βρέφη

Όταν το νεοναζιστικό κόμμα απειλεί ανοικτά και χτυπάει μεγάλα κομμάτια του κοινωνικού σώματος ( άνθρωποι αντιφασιστικής, δημοκρατικής ταυτότητας ,μετανάστες, μαθητές, θρησκευτικές και κοινωνικές μειονότητες , ομοφυλόφιλους, συνδικαλιστές και όποιους άλλους ενοχλεί το άρρωστο μυαλό τους.*) , μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη συνεργασία στις ρατσιστικές πολιτικές των συγχρόνων δωσίλογων οι τοπικοί Πόντιοι Πιλάτοι;
Καλούμε τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία να πάρει θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και να καταδικάσει ολοκληρωτικά την παραπάνω γκεσταπίτικη κίνηση τoυ δήμου και των λοιπών αρμοδίων.

Αλληλεγγύη  σε όλους τους σημερινούς και αυριανούς στόχους του φασισμού!

Επαγρύπνηση από όλους! Ή φασίστας ή άνθρωπος.

 

*  : http://www.tovima.gr/society/article/?aid=471930

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου
α.δ.ρε.

Each of the google exams costs $15, click here to investigate and educators have 90 days to pass all five exams.