ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η βασική αιτία της αύξησης των βίαιων περιστατικών στην πόλη μας τον τελευταίο μήνα είναι η εμφάνιση της τοπικής οργάνωσης Ρεθύμνου της  Χρυσή Αυγής. Χτυπούν και τραμπουκίζουν απρόκλητα, με την ανοχή της αστυνομίας, Έλληνες και μετανάστες(μαθητές, φοιτητές,ανθρωπους διαφόρων πολιτικών ταυτοτήτων).
Ιδιαίτερα στα σχολεία τα παιδιά που δεν ασπάζονται τις φασιστικές ιδέες της ΧΑ ζουν σε ένα καθημερινό κλίμα τρομοκρατίας εντός και εκτός σχολείου.

Αποκορύφωμα των επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στο 1ο λύκειο, στρατολογημένων μαθητών στη ΧΑ ήταν η συμπλοκή που έγινε το πρωί της Πέμπτης 27/9. Μέτα το πρωινό χτύπημα σε μαθητή ακολούθησε η απειλή ότι η επίθεση θα συνεχιστεί στο σχόλασμα. Κάποιος κόσμος ειδοποιήθηκε με σκοπό να φυγαδεύσει το στοχοποιημένο μαθητή και προφανώς όχι να συγκρουστεί με παιδιά. Τα λιγοστά άτομα που βρέθηκαν έξω από το σχολείο δέχτηκαν σε λίγα λεπτά επίθεση από 30 εξωσχολικά άτομα. Η συμπλοκή ήταν αναπόφευκτη και η όποια βία υπήρξε ήταν στα πλαίσια της αυτοάμυνας.Η στρατολόγηση και ο φανατισμός στους σχολικούς χώρους δεν είναι καινούριο ούτε τοπικό φαινόμενο, είναι στρατηγική της ΧΑ και εμείς λίγες μέρες πριν είχαμε ενημερώσει το διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητές από το πειραματικό λύκειο για την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Οι απανωτοί ξυλοδαρμοί κυρίως νυχτερινές ώρες, οι ρατσιστικές επιθέσεις, οι απειλές, οι δυο εμπρησμοί του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού στο χώρο του πανεπιστημίου, τα εμετικά συνθήματα σε όλη την πόλη συνθέτουν το πάζλ της δράσης των νεοναζί της τοπικής οργάνωσης Ρεθύμνου της Χρυσής Αυγής.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό ότι ο κύκλος της βίας όσο φαύλος είναι, άλλο τόσο είναι και αναπόφευκτος όταν η κοινωνία επιτρέπει στη ΧΑ να οργανώνει τάγματα εφόδου και να μολύνει την κοινωνία μας με το ρατσιστικό της μίσος. Μέσα στον κύκλο της βίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε όμως και όλες τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, τη φτώχεια ,την ανεργία, τα χαράτσια, τον αποκλεισμό μεγάλης μερίδας συνανθρώπων μας από βασικές παροχές επιβίωσης.
Ενάντια σε κάθε μέσο που χρησιμοποιείται για την περαιτέρω κοινωνική εξαθλίωση είτε αυτό γίνεται με δουλικές συμβάσεις εργασίας είτε με το μίσος και τους  διαχωρισμούς που σπέρνει η ΧΑ οφείλουμε να αντισταθούμε, να χτίσουμε τις αυτοάμυνες μας,  να φτιάξουμε ανθρώπινες σχέσεις και κοινωνικές δομές βασισμένες στην συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.
Πλέον όλοι ξέρουμε. Στη περίπτωση που ανοίξουν γραφεία της ΧΑ στην πόλη μας τα βίαια περιστατικά θα μας γίνουν συνήθεια, ας μην το συνηθίσουμε.  Ας βγάλουμε τις «παρωπίδες του πολέμου των άκρων» κι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως γονείς, αδέλφια, εκπαιδευτική κοινότητα, σύλλογοι εργαζομένων.
Να βγούμε από την ησυχία μας, ν’ αντρανίσουμε διότι όπως έχει πει και κάποιος άλλος «είτε ήσυχοι είτε ελεύθεροι»
Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (αδρε)
Pflicht v+ü doktorarbeit schreiben lassen sws 4,00 kreditpunkte 4,00 vorlesung + übung betriebswirtschaftslehre 6.