Επιστολή προς την κοινωνία του Ρεθύμνου

Λέει ο «σοφός» λαός ότι ο άνθρωπος στα δύσκολα φαίνεται, όπως ως γνωστόν και    ο καπετάνιος στη φουρτούνα.

   Λέμε παραφράζοντας, πως οι αποφάσεις του καπετάνιου στη φουρτούνα και του ανθρώπου στα δύσκολα,  δείχνουν αν ο λαός  είναι «σοφός».

   Μέρα με τη μέρα γίνεται ξεκάθαρο ότι η οικονομική πολιτική και τα μέτρα που λαμβάνονται το μόνο που  υπόσχονται  είναι φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και μιζέρια.  Είμαστε εν μέσω φουρτούνας.

   Ρεθυμνιώτη και Ρεθυμνιώτισσα, όποιος δεν θυμάται το παρελθόν είναι αναγκασμένος να το ξαναζήσει. Όποιος παρακαλεί για ένα δυνατό ατσαλένιο ηγέτη που θα μας βγάλει από τη κρίση είναι σαν να ζητάει από τον Αη Βασίλη ένα δικτάτορα. Όποιος βλέπει στο ξένο εργάτη έναν εχθρό και στο ξένο επενδυτή ένα θεό είναι καταδικασμένος να ζει  δουλοπρεπώς.

   Πριν 20 μέρες 4 ανήλικοι εξύψωσαν τη κρητική λεβεντιά στα ύψη όταν μαχαίρωσαν Ινδούς που περίμεναν το λεωφορείο για να πάνε στη δουλειά τους. Λίγες μέρες πριν, στον Εσταυρωμένο, μετανάστης απέδρασε από την αποθήκη ενός άλλου λεβέντη που τον είχε κλειδωμένο και τραυματισμένο από πυροβολισμό. Στις 30 Αυγούστου 20 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη πλατεία μικρασιατών και συγκρούστηκαν με κόσμο που ήταν στη πλατεία.

   Ρεθυμνιώτη και Ρεθυμνιώτισσα  τα κουκιά είναι μετρημένα. Είτε θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, είτε θα «φάει» ο ένας τον άλλο και θα επιβιώνουμε γονατιστοί.

   Είτε θα ξεπατώσουμε από τη ρίζα τη ναζιστική συμμορία ακολουθώντας τα χνάρια των παππούδων μας, είτε θα λουστούμε το φασισμό του 21ου αιώνα  που πάντα έρχεται πρώτα για τους άλλους και κάποια στιγμή φτάνει σε μας.

   Δεν είναι μια μάχη που χαρακτηρίζει τα άκρα, όπως πολύ αποπροσανατολιστικά θέλει να περάσει η εξουσία του τόπου, ο κηδεμόνας του φασισμού . Στη κατοχή, τρόμο κυρίως προκαλούσαν οι ταγματασφαλίτες και ρουφιάνοι Έλληνες παρά οι Γερμανοί στρατιώτες. Αυτό το ρόλο θέλει να παίξει η Χρυσή Αυγή, το pit bull της εξουσίας και τον ρουφιάνο-βοηθό της αστυνομίας.

   Η αντιφασιστική δράση οφείλει να αναβαθμιστεί και να πάρει το χαρακτήρα που αντιστοιχεί στη πραγματικότητα, μαχητική και πολύμορφη.

   Δεν θα επιτρέψουμε να μαγαρίσουν το τόπο μας. Ας δημιουργηθούν αντιφασιστικοί πυρήνες σε κάθε γειτονιά και χωριό.

   Το τοπίο είναι σκληρό και αδρέ.

   Ας παραμείνουμε άνθρωποι και ας παλέψουμε σαν ζώα.

 

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου

   ΑΔΡΕ
A study group can provide support and help https://homework-writer.com/ answer essay writer helper your questions.